Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Travanj 13, 2024

Totohost

Splitski festival u spomen Dina Dvornika dignut će Split na noge

C0c573e5dc7131bbef234c1db8be04d8

Preostalo je još samo mjesec dana do početka  najiščekivanijeg Splitskog festivala u spomen Dina Dvornika. Funky, Soul i Groove  glazba od 18.8. do 20.8. zavladat će najpoznatijom hrvatskom plažom i ljetnim kinom Bačvice, a rasplesano će biti na Rivi i Starom Placu.

Festival će otvoriti sjajni Songkillersi, James Brown tribute band i Kristijan Shooma disco Klačar. Drugog dana festivala svi posjetitelji imat će priliku uživati u sjajnoj atmosferi energičnih pop/funk zvukova Jinxa pojačanih Tabu keeper of the groove te DemeNtronomessongsa.

Zadnji dan festival, 20.8., upravo na Dinov rođendan održat će se glavni koncert na kojem će pjevati „Splitska Dica“, pjevači koji su ostavili najdublji trag na Dinov život i stvaralaštvo. Marijanu Banu & Diktatorima i Neni Belanu & Fiumensima pridružit će se i Official tribute band Dino Dvornik na čelu s Nikolom Marjanovićem te gosti iznenađenja. Za vrhunske partye i after partye ispunjene najpoznatijim bezvremenskim hitovima zaduženi su Bocca Sofisti funk, Blacksoul pres. PEZNT i E Jay Maminho, Jazzozo i Tomo Ricov.

Od ovog tjedna u prodaju su puštene i early bird ulaznice za koncerte po povoljnim cijenama koje je moguće kupiti u Entrio sustavu. S obzirom na ograničeni broj ulaznica i nezaboravno iskustvo koje vas očekuje, osigurajte svoje ulaznice na vrijeme.

Festival je u suradnji s Danijelom i Ellom Dvornik kao nositeljicama autorskih prava zamišljen kao podsjetnik na Dina Dvornika, velikog glazbenika našeg doba i njegovu bezvremensku glazbu. Dino Dvornik jedan je od najznačajnijih hrvatskih glazbenika i pjevača na čije hitove plešu sve generacije. Za sobom je ostavio i pelin i med, bio je i nadahnut i hipnotiziran, ali kontra Splita nikada nije dao pa je tako postao jedan od simbola grada Splita.

Iz tog razloga, cilj festivala je objediniti Dinovo stvaralaštvo i oživiti energiju koju je neiscrpno prenosio svojim voljenim gradom.

© 2024. Cro Portal. All rights reserved