Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Travanj 13, 2024

Totohost

Za Tvrđavu sv. Nikole i suhozide Šibensko-kninskoj županiji 4 milijuna i 370 tisuća kuna

2f74131fa7c32036662a4fc3e0c8a9de

Odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije odobrena su sredstva za financiranje dva projekta na području Šibensko-kninske županije. Ukupna vrijednost dodijeljenih nepovratnih sredstava iz državnog proračuna iznosi oko 4 milijuna i 370 tisuća kuna i bit će utrošena za potrebe turističke valorizacije Šibensko-kninske županije i zaštitu tradicijske arhitekture karakteristične za ovaj zavičaj.

Za projekt "Turistička valorizacija tvrđave Sv. Nikole u kanalu Sv. Ante", Javnoj ustanovi Priroda Šibensko-kninske županije odobreno 2.058.332,79 kuna za potrebe financiranja projektnog prijedloga. Projektni partneri unutar ovoga projektnog prijedloga su Šibensko-kninska županija i Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Drugi projekt nosi naziv "Hereditas – projekt zaštite suhozidne tradicijske gradnje" za koji je Šibensko-kninskoj županiji odobreno 2.306.181,04 kuna koje će biti utrošene za potrebe zaštite i prezentacije naše autohtone arhitekture, priopćila je Šibensko-kninska županija

Sredstva su dodijeljena u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije i na koje su Šibensko-kninska županija i Javna ustanova priroda Šibensko-kninske županije aplicirale 2015. godine.