Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Travanj 13, 2024

Totohost

Na Jadranu ponedjeljak pretežno sunčan, podno Velebita bura s olujnim udarima

292beb8c5a17214dd89a121e2f7520aa

Na Jadranu i uz njega danas će biti pretežno sunčano i uglavnom suho. U ostatku zemlje bit će promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a ujutro još može biti kiše i pljuskova, uglavnom na istoku zemlje.

Vjetar će biti umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u središnjim krajevima na udare i jak, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Bura će postupno slabjeti kroz dan i u Dalmaciji okrenuti na sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura bit će od 14 do 19, na Jadranu od 23 do 28. Najviša dnevna između 24 i 28, na Jadranu uglavnom od 30 do 35 °C.

Nepovoljne biometeorološke prilike, slične kao prethodnih dana, zadržat će se jedino na južnom Jadranu. No, iako će u unutrašnjosti Hrvatske i na sjevernom Jadranu osvježiti, u unutrašnjosti Hrvatske će mjestimično biti i jače sparno, pa biometeorološke prilike još neće biti posve povoljne. Osvježenje, pogovo noćno u unutrašnjosti, će omogućiti bolji san i odmor, no dnevna sparina će biti neugodna osobito plućnim i srčanim bolesnicima.