Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Travanj 13, 2024

Totohost

Keleminec zapalio primjerak 'Novosti' , a prosvjednici poručili Plenkoviću: 'Ne igraj se šibicama, ne skidaj ploču HOS-a!'

67494d9fb833f19a8b4d612ba6cf039d

Članovi Autohtone - hrvatske stranke prava održali su prosvjed ispred prostorija Srpskog narodnog vijeća u centru Zagreba. Tijekom prosvjeda pod nazivom "Za 'Za dom spremni'", predsjednik stranke Dražen Keleminec zapalio je je primjerak tjednika srpske nacionalne manjine "Novosti" kojeg izdaje Srpsko nacionalno vijeće.

Prosvjednici su Plenkoviću poručili: "Ne igraj se šibicama, ne skidaj ploču HOS-a!", poručio je Keleminec, uz pozdrav "Za domovinu spremni", javlja N1 televizija.

Iz Policijske uprave zagrebačke poručili su nam kako je prosvjed članova A-HSP-a prijavljen.

– Došli smo danas ovdje ispred sjedišta SNV-a Milorada Pupovca suprotstaviti se njihovoj velikosrpskoj politici u Hrvatskoj. Zaustavili smo ih 1991. godine, zaustavit ćemo ih i sada. Smeta im naš pozdrav „Za dom spremni“ s kojim su mnogi dali živote i s kojima su mnogi išli braniti domovinu. Nazivaju nas ustašama isto kao što su nas tako nazivali i 1991 godine. Uveli su porez na nekretnine. Tko je Milorad Pupovac. Oba bratu su mu bila u postrojbama četničkih postrojbi kapetana Dragana. Hrvati su zatvarani, a Srbi su abolirani od hrvatskih vlasti.

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković za portal Dnevnik.hr kratko je prokomentirao prosvjed.

– Paljenje novina i knjiga trebalo bi pripadati vremenu koje je iza nas. U demokratskim zemljama, svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali ovo je prijetnja – kazao je Leković.

Prosvjed na kojem se uzvikivalo "Za dom spremni" komentirao je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

– Budite uvjereni da će policija raditi svoj posao – kratko je poručio.