Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Travanj 13, 2024

Totohost

Divlja požar na Promini, počela evakuacija Drniša

03807072d7e91bc720b7e2b8ee4be3ad

Večeras je u vijećnici Grada Drniša održana zajednička sjednica Stožera civilne zaštite Grada Drniša i Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije zbog velikog požara na planini Promina. Na prijedlog Stožera civilne zaštite Grada Drniša gradonačelnik Drniša Josip Begonja proglasio je veliku nesreću za područje Grada Drniša. Župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk je na prijedlog Načelnika Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije proglasio veliku nesreću za područje Šibensko-kninske županije.

Na sjednici je analizirana situacija na požarištu na području planine Promina. Zbog jakog vjetra i stanja vegetacije na tom podrućju požar se širi.
Zaključak oba Stožera je da je prioritet zaustaviti širenje požara između Lišnjaka i Velušića. Zatražit će se dodatne vatrogasne snage iz unutrašnjosti kao i iz drugih županija i to u vidu 10 šumskih vozila, pet auto cisterni te 100 pripadnika Hrvatske vojske da čuvaju rubne dijelove požarišta tijekom noći.

Preventivno je izvršena djelomična evakuacija 15 osoba koji su smješteni kod rodbine, a šest osoba je evakuirano i smješteno u dječjem vrtiću u Drnišu.
Obavlja se priprema za eventualnu daljnju evakuaciju, osigurano je dežurstvo hitne medicinske pomoći na terenu.

Dežurni telefon za dodatne informacije je 022/888-830.

Mole se građani da ne odlaze na požarište samoinicijativno, već da se za bilo kakvu organizaciju jave Načelniku Stožera civilne zaštite Grada Drniša Tomislavu Dželaliji na broj mobitela 098 200 950.

Moli se stanovništvo na ugroženim područjima da prate upute nadležnih službi na terenu i istih se pridržavaju.