Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Travanj 13, 2024

Totohost

VAŠ BRAK JE U KRIZI? Ovi savjeti vam mogu spasiti brak

3bd6583af5a14653b7b54db2c9fe7f3e

Danas su brakovi u krizi više nego ikada, a kako biste svoj brak spasili od propasti preporučujemo knjigu'' Ljubav i poštovanje'' koja je mnogima spasila brak. U njoj možete pročitati što je to ženi i muškarcu potrebno kako bi njihov brak izašao iz krize i u potpunosti se obnovio. Naime, shvaćanje i prihvaćanje toga da je najdublja ženina potreba ljubav i da je najdublja muževa potreba poštovanje temeljna je stvar na putu prema boljem braku.

Evo kratkog podsjetnika kako muž može iskazati ljubav svojoj ženi... Slijede pitanja koja si može postaviti svaki suprug:

1. Bliskost. Sjetim li se približiti joj se i prihvatiti njezinu potrebu za razgovorom i povezivanjem sa mnom kako bih joj pokazao da je volim?

2. Otvorenost. Dijelim li s njom svoja razmišljanja? Jesam li siguran da joj se ne opirem kada ona pokušava doprijeti do mene?

3. Razumijevanje. Pazim li da ne pokušavam „popraviti“ svaku stvar koju mi ona predstavi kao problem ili razlog za zabrinutost? Vodim li računa o tome da je ona kompleksna osoba i da svaka stvar koja se dogodi utječe na svaki dio nje, a posebice na njezine emocije?

4. Pomirljivost. Jesam li uvijek spreman rješavati probleme? Pazim li da je ne povrijedim rekavši nešto poput: „Ma pusti to, idemo dalje!“?

5. Odanost. Tražim li stalno načine da joj pokažem da ću joj biti odan zauvijek, da je ona jedina ljubav mog života, jedina žena za mene?

6. Poštovanje. Dajem li joj uvijek do znanja da je cijenim kao osobu? Pokazujem li joj da mi je veoma bitno sve što ona radi i da mi je njezino mišljenje važno? Zna li ona da vjerojatno ne bih mogao bez nje?

Kako vidimo, muž svoju ljubav prema ženi može iskazati na mnogo načina. Ako zapamti i posluži se ovdje navedenim načelima barem jednom ili dvaput dnevno, odigrat će svoju ulogu u krugu koji osnažuje - krugu koji ima snagu preobraziti svaki brak!

© 2024. Cro Portal. All rights reserved