Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Veljača 22, 2024

Totohost

Spoj vjere i tehnologije: Stigla hrvatska molitvena aplikacija

B1da35673a92af40fb0d8e72cefac177

Papa Franjo u više je navrata pozvao na evangelizaciju mladih, kao i na nove metode evangelizacije pomoću moderne tehnologije. Jedna zanimljiva ideja nastala je u Župi blaženog Alojzija Stepinca u Koprivnici gdje je osmišljena molitvena mobilna aplikacija. Župnik Krunoslav Pačalat svakodnevno će pisati čitanja, razmatranja i molitve uz čitanja koje će mladima, ali i svima drugima, moći poslužiti za lakši svakodnevni susret s Bogom.

"Molite i razmatrajte s nama te budite 'S Bogom svaki dan'. Aplikacija je za sada dostupna za ANDROID uređaje i možete je preuzeti u Google play trgovini potpuno besplatno. Aplikacija će ubrzo biti dostupna i na Apple storeu! Bog Vas blagoslovio", poručili su iz Župe blaženog Alojzija Stepinca.

U opisu aplikacije navodi se i sljedeće:

""S Bogom svaki dan" je aplikacija gdje ti se pruža prilika za susret sa Božjom Riječi koja se čita taj dan: svagdan ili blagdan. Uz to možeš razmatrati i moliti s nama uz poticaje koje piše svećenik. Aplikacija služi u svrhu evangelizacije i razvoja osobne pobožnosti i duhovnosti svakog pojedinog vjernika te na veću slavu Božju".

Aplikacija će imati i rubriku "Svetac dana" putem koje će se lako moći pratiti svetkovine, molitve i čitati životopisi svetaca. Aplikaciju su u kratkom vremenu već preuzeli brojni vjernici, a u svega nekoliko koraka možete to učiniti i vi.

© 2024. Cro Portal. All rights reserved