Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Veljača 22, 2024

Totohost

OI: Poraz hrvatskih košarkaša protiv Nigerije, upitno četvrtfinale

366b69d5a2be3152ac571d6c0b4cf068

Hrvatska košarkaška reprezentacija je upisala svoj drugi poraz na Olimpijskim igrama, bolja je bila Nigerija rezultatom 90:76. Raspleta je mnogo, Hrvatska je zakomplicirala stvar u skupini, sada mogu biti prvi, ali mogu i ispasti.

Dobro je Hrvatska ušla u utakmicu i prvu dionicu završila sa sedam koševa prednosti, no u drugoj četvrtini kreće Nigerije, točnije sredinom četvrtine kada kreću trice. Bilo je to oružje za koje Hrvatska nije imala rješenja.

Nigerija na poluvrijeme odlazi rezultatom 43:39, a treću četvrtinu dobivaju sa 27:17 i u posljednju četvrtinu odlaze sa 14 koševa prednosti.

U posljednjoj četvrtini se Hrvatska u nekoliko navrata približavala i vraćala rezultatski nedostatak, no na kraju više nije bilo šanse. Nigerija je upisala svoju prvu pobjedu.

Najbolji u redovima Hrvatske bili su Bojan koji je ubacio 28 koševa, Roko Leni Ukić ubacio je 10.

Hrvatska će u posljednjem kolu igrati protiv Litve koja je već izborila mjesto u četvrtfinalu. Za preostala dva mjesta u igri su četiri reprezentacije tako da će biti zanimljivo pratiti rasplet situacije do posljednjih minuta.

Nakon utakmice izbornik Aco Petrović je rekao: “Odlično smo otvorili utakmicu i kontrolirali je u prvoj četvrtini. Tu smo izgubili ritam i nikako ga nismo uspjeli vratiti. Imali smo priliku za povratak u završnici, ali slomila nas je njihova trica. Nemamo što kalkulirati. Ići ćemo punom snagom protiv Litve, bez obzira na druge rezultate, jer bi u slučaju poraza vjerojatno bili četvrti i išli na Amerikance u četvrtfinalu. Imamo dva dana za oporavak od ovog poraza i pripremu za utakmicu s Litvom.”

© 2024. Cro Portal. All rights reserved