Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Veljača 22, 2024

Totohost

OI: Osma medalja za Hrvatsku, Filip Hrgović osvojio broncu

F62a17f794a03b17a2684f0886667d26

Hrvatski boksač Filip Hrgović nije se uspio plasirati u finale olimpijskih igara u Rio de Janeiru u superteškoj kategoriji nakon što je u polufinalu izgubio od svjetskog prvaka Francuza Tonyja Yoke na bodove 1-2.

Yoka je bio bolji u prve dvije runde, Hrgović u trećoj no to nije bilo dovoljno za slavlje i ulazak u finale.

Bila je to repriza njihove borbe sa svjetskog prvenstva u Dohi kada je Francuz također pobijedio na bodove u četvrtfinalu.

Hrgović je na putu do bronce u 1. kolu bio slobodan, u osmini finala je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Turčina Alija Erena Demirezena, a potom je u četvrtfinalu tehničkim nokautom porazio Kubanca Leiniera Peru.

Hrgoviću ostaje utjeha da je osvojio prvu boksačku olimpijsku medalju za Hrvatsku od samostalnosti, a postao je i četvrti Hrvat s osvojenim odličjem u boksu, nakon zlata Mate Parlova iz Muenchena 1972. i Antona Josipovića u Los Angelesu 1984., te bronce Damira Škare iz Seula 1988. Sve te medalje osvojene su u poluteškoj kategoriji.

Najbolji rezultat od samostalnosti na OI dosada je bilo četvrtfinale Stipe Drviša iz Atlante 1996. također u poluteškoj kategoriji.

Ovo je osma medalja za Hrvatsku na ovim Olimpijskim igrama nakon zlatnih medalja za Sandru Perković, Saru Kolak, braću Sinković, Josipa Glasnovića i dvojac Fantelu i Marenića, srebro su osvojili Damir Martin i Tonči Stipanović.

© 2024. Cro Portal. All rights reserved