Nećete vjerovati što je dovelo 30 000 ljudi u Biograd na Moru!
Pitoreskni Biograd na Moru proteklih se dana pretvorio u gastronomski doživljaj kakav se rijetko viđa. Naime, održana je jedanaesta trodnevna manifestacija Gastro - stol, Festival izvorne hrane, pića, delicija, suvenira i folklora. Tim se događajem može reći da je turistička sezona u ovom mjestu i službeno otvorena. Događaj su posjetile tisuće ljudi, a posebno je zanimljivo da su sve imale priliku pratiti i milijuni Poljaka kojima se događaj emitirao putem malih ekrana u središnjem Dnevniku.
Brojne domaće i strane posjetitelje privkuli su mirisi, boje i okusi niza jela koja su se ondje pripremala s ljubavlju i pomnom pažnjom. "Prste" je u cijeloj priči imao i general Ante Gotovina čija je tvrtka ovom prigodom poklonila 120 kilograma tune za pripremu. Tuna se pripremala za "gala večeru" za 200 uzvanika, pod kulinarskom palicom Veljka Barbierija, chefa Davida Skoke, polufinalista kulinarskog showa "3,2,1 kuhaj", Dragana Jovanovića uz pomoć učenika biogradske srednje ugostiteljske škole.
Iako je u glavnoj ulozi ovog događaja bila dalmatinska kuhinja, kuhari su je nastojali povezati i s onom kontinentalnom, slavonskom, a valja dodati i da su brojne porcije raznih autohtonih delicija podijeljene posjetiteljima.
Jedno je sigurno - tko god da je posjetio biogradski Gastro stol, nije ostao gladan - ni hrane, ni mirisa ni doživljaja!