Isprobajte koji je najbolji način pripreme srdela na NjamNjam festu
Svake godine u istarskom Novigradu se organizira niz kulinarskih događaja pod istim imenom - NjamNjam. Nije potrebno dodatno objašnjavati smisao ovoga naziva, budući da svi znaju kako se iza te onomatopeje skriva izraz za nešto jako fino.
Tijekom svibnja će glavno jelo tih događaja biti riba vrlo bogata omega-3 kiselinama, srdela. Nevjerojatno zdrava, nutritivvna, finog okusa i cijenom prihvatljiva srdela je generacijama hranila mnoge obitelji Mediterana. Sada ćemo ih moći vidjeti u raznim kombinacijama i sa različitom načinom pripreme.
Stručnjaci kažu kako su srdele najfinije u svibnju jer je tada njihova sezona. Upravo iz tog razloga se festival održava sredinom mjeseca.
Budući da iskustvo jedenja Srdela ne bi bilo potpuno bez da ih se jede u maslinovom ulju, organizatori su se pobrinuli da mnoga autohtona maslinova ulja i vina budu dostupna prilikom kušanja ribe.