Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Travanj 13, 2024

Totohost

Završena večer popularnih skladbi u Blatu na Korčuli

31975ef4b0d2e52f5e8351d894cbca08

50. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2016. s Večeri popularnih skladbi koja se održala u Blatu na Korčuli u subotu, 4. lipnja o.g. u Velikoj dvorani Doma kulture Blato, započeo je s realizacijom svojih programa izvan Omiša. Večer Festivala dalmatinskih klapa Omiš u Blatu na Korčuli održava se u suradnji s Općinom Blato već dvanaestu godinu za redom.

U natjecateljskoj Večeri popularnih skladbi nastupilo je 9 klapa, i to redoslijedom: Alegrija (ž)-Supetar, Dalmari (m)-Maribor, Salona (ž)-Solin, Podvorje (m)-Kaštel Sućurac,Rećina (ž)-Šibenik, Filip Dević (m)-Split, Sv.Nikola (m)-Metković, Filip Dević (ž)-Split i Kolapjani (m)-Sisak.

Najuspješnijim obrađivačima popularnih skladbi dodijeljuju se tri nagrade stručnog povjerenstva (prva , druga i treća), jedna nagrada publike, dok se posebna nagrada stručnog povjerenstva dodjeljuje se klapi za najbolju izvedbu popularne skladbe.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo prvu nagradu je dodijelio Živku Ključi za obradu skladbe “Šjor Bepo kapitan” u izvedbi klape Sv.Nikola iz Metkovića.

Druga nagrada pripala je Milivoju Rilovu za obradu skladbe “Žuta ruža” u izvedbi ženske klape Alegrija iz Supetra, dok je treća nagrada pripala Dušku Tambači za obradu skladbe “Sunčane fontane” u izvedbi ženske klape Filip Dević iz Splita.

Publika je najviše svojih glasova dodijelila klapi Filip Dević (m) iz Splita.

Nagrada stručnog povjerenstva za najbolju izvedbu pripala je muškoj klapi Kolapjani iz Siska, voditeljica Marijana Ivšić Kolić.

Stručno povjerenstvo radilo je u sastavu: mo.Mojmir Čačija, prof. Velebit Veršić i mr.Marijo Krnić.

Večer je vodila Nike Nagy.

Izvor: Blatki fižuli - ustanova u kulturi

© 2024. Cro Portal. All rights reserved