Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Travanj 13, 2024

Totohost

Suvremeni hrvatski dizajn osvanuo u Beču!

78afaacbba3bca41a1ce9f675afbba4f

U bečkom izložbenom prostoru Designforum Wien koji djeluje u sklopu bečkog MuseumsQuartiera 5. svibnja otvorena je izložba suvremenog hrvatskog dizajna pod nazivom IN A NUTSHELL koja se do sada već predstavila u gradovima poput Bruxellesa, Beograda, Helsinkija i Maribora.

IN A NUTSHELL zajednički su pokrenuli Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) i Ministarstvo kulture RH u cilju predstavljanja domaćeg suvremenog dizajna internacionalnoj publici. Izložba je koncipirana s idejom da pruži relativno širok, kritički relevantan pregled najzanimljivijih pojava na hrvatskoj dizajnerskoj sceni, ali i tako da svojim formatom bude prilagođena uvjetima putovanja i postavljanja u različitim izlagačkim prostorima u Europi i svijetu.

Bečka će publika tako u okviru ove izložbe koja ostaje otvorena do 12. lipnja na temelju 100 radova hrvatskih umjetnika, dizajnerskih studija i brendova, među kojima su i Bruketa i Žinić, Grupa, Startas te mnogu drugi,moći upoznati svu raznolikost hrvatskog suvremenog dizajna, od mode preko namještaja, plakata sve do industrijskog dizajna.

© 2024. Cro Portal. All rights reserved