Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Veljača 22, 2024

Totohost

Potpisani ugovori za tri šibenska projekta

Ad178b2914f200f2125e1e10c5f607c1

Gradonačelnik Željko Burić, u nazočnosti ministrice gospodarstva Martine Dalić i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, u Kninu je u petak potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Centra za nove tehnologije i poduzetništvo - Trokut.  Grad Šibenik za ovaj projekt uspješno je ostvario 20 milijuna kuna bespovratnih sredstva Europske unije putem natječaja Europskog fonda za regionalni razvoj, Razvoj poslovne infrastrukture, Operativni program "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Gradonačelnik Burić u Kninu je, u nazočnosti ministra graditeljstva Predraga Štromara, potpisao i ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt energetske obnove dječjeg vrtića Vidici i osnovne škole Juraj Šižgorić. Grad Šibenik je za navedena dva projekta uspješno ostvario 3.421.924 kune.

– Danas u Kninu potpisujemo čak tri ugovora ukupne vrijednosti 23,4 milijuna kuna za tri šibenska projekta. Kroz inovativni projekt Centra za nove tehnologije i poduzetništvo nastavljamo pozicionirati Šibenik kao grad znanja i novih tehnologija, a istodobno nastavljamo i raditi na nizu projekata energetske učinkovitosti – kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Centar za nove tehnologije i poduzetništvo gradit će se na prostoru Mandaline u svrhu poticanja, rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća te stvaranja novih radnih mjesta na području Šibensko – kninske županije. Prostire se na dvije etaže ukupne površine 2084 m2 te će biti najsuvremenije opremljen.

Neadekvatni objekt dječjeg vrtića Vidici, ukupne građevinske površine 2.410 četvornih metara, nakon obnove bit će podignut u razred A s dosadašnjeg energetskog razreda C.   

Projektom energetske obnove osnovna škola Juraj Šižgorić bi iz energetskog razreda C prešla u A+, ali i dobila potpuno novi vizualni identitet.