Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Travanj 13, 2024

Totohost

Po prvi put u Hrvatskoj ''marš'' za ŽIVOT!

2ee6f501a6569cf213987ad1c50a88aa

Marš za život je inicijativa koja ima namjeru skrenuti pogled na one najmanje, one u majčinoj utorbi čiji se glas ne čuje, na one koji nemaju ni ono najosnovnije pravo-pravo na život. Ovakva inicijativa održava se diljem svijeta, a prvi put održat će se i u Hrvatskoj, točnije u Zagrebu 21. svibnja. Hodajmo za one najmanje.
Prenosimo vam poziv udruge Vigilare:

''Dragi prijatelji!
Želim vam predstaviti građansku inicijativu Hod za život. Ova inicijativa okuplja brojne udruge, organizacije, inicijative i istaknute pojedince iz hrvatskog civilnog društva i javnog života. Hodovi za život održavaju se već mnogo godina diljem svijeta, a sada se tim zemljama pridružila i Hrvatska.
Zadovoljstvo mi je, u ime udruge Vigilare kao jedne od pokretača inicijative, pozvati vas na prvi nacionalni hod za život koji će se održati u subotu, 21. svibnja 2016., u Zagrebu od 10 do 14 sati. Mjesto okupljanja i početak hoda je Trg kralja Tomislava, a konačno odredište Trg bana J. Jelačića gdje sudionike očekuje bogat i zanimljiv program. Hod će se održati pod geslom Za život, obitelj i Hrvatsku.

Zašto hod za život?

Opće je poznata znanstvena činjenica da ljudski život započinje začećem.
Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet za ostvarivanje svih ostalih ljudskih i građanskih prava. Zakonodavni okvir mora biti usklađen s tom činjenicom.
Cilj hoda je posvijestiti vrijednost, jedinstvenost i dostojanstvo svakog života, posebice nerođene djece, a majkama, očevima i obiteljima u Hrvatskoj pružiti, posebice ekonomsku, ali i svaku drugu, potporu u rađanju i podizanju djece.
Osim toga, Hrvatska se nikada, kao danas, nije nalazila u lošijoj demografskoj situaciji, bez naznaka skorog oporavka Demografsko pitanje stoga je najvažnije za Hrvatsku i njezinu budućnost.
Sudjelovanjem u organizaciji prvog nacionalnog hoda za život, Vigilare nastavlja s nizom svojih „za život“ aktivnosti. Spomenimo samo neke od njih:
– inicijativa ''I ja sam bio embrij'' (2012.)
– obrana prava na priziv savjesti u slučaju kninske primalje Jage Stojak (2013.)
– kreiranja prve hrvatske pro-life nagrade
– ugošćivanje najpoznatije američke pro-life aktivistice Lile Rose (2014.)

Upravo je ova posljednja inicijativa dodatno ojačala pitanje prava na život u Hrvatskoj.
Ovo je samo početak zahtjeva i vizije da se promijeni nepravedni, barbarski i zloćudni tzv. „Zakon o pobačaju“ iz 1978. koji dozvoljava ubijanje nerođene djece. Vjerujemo da Hrvatska, kao i Poljska, može dostići tu mogućnost da potpuno zabrani ubijanje nerođene djece. Stoga pozovite i potaknite na hod svoje obitelji, djecu, rodbinu i prijatelje.

Hodajmo zajedno u Zagrebu 21. svibnja 2016.!

Ne zaboravite posjetiti mrežne stranice: hodzazivot.hr i pridružiti nam se na društvenim mrežama: www.facebook.com/HodZaZivot.