Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Veljača 22, 2024

Totohost

Od ponedjeljka nove registracijske pločice s EU logom

D47300311cae084d6efc47adaeb5f6f5

Od ponedjeljka stupa na snagu novi Pravilnik o registraciji i označavanju vozila kojim je reguliran izgled i cijena novih registarskih pločica.

Prema spomenutom Pravilniku postojećim registarskim pločica s lijeve strane dodan je plavi pravokutnik kao oznaka pripadnosti Europskoj uniji tzv. europski logo i nacionalna oznaka za Hrvatsku- HR. Registarska područja ostala su ista, informacija je iz MUP-a.

Ne treba mijenjati postojeće pločice

Nakon početka izdavanja novih registarskih pločica vozači neće morati mijenjati postojeće registarske pločice, već će se one zamjenjivati u svim onim slučajevima redovnih zamjena: kada vozači po prvi puta registriraju vozilo, prilikom promjene registarskog područja, u slučaju gubitka, krađe ili oštećenja.

Manje cijene novih pločica

Što se tiče cijene, skoro sve vrste registarskih pločica su pojeftinile. Obične registarske pločice pojeftinile su sa 76 na 65 kuna,registarske pločice po narudžbi s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom pojeftinile su s 378 na 278 kuna, prenosive pločice pojeftinile su s 920 na 278 kuna, dok je najveće pojeftinjenje svakako ono za registarske pločice po izboru koje su sa 6720 kuna pojeftinile na 2000 kuna.