Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Travanj 13, 2024

Totohost

Ministrica objasnila tko će dobiti tisuću eura za dijete!

E7b279be6a862d254f0e7cc4dde2874e

Ministric uprave Bernardica Juretić govorila je o mjeri po kojoj bi roditelji za svako novorođeno dijete dobivali po tisuću eura pomoći. Potvrdila je da je 1. rujan navjerojatniji je datum početka isplate 1000 eura za svako novorođeno dijete. No, taj novac neće dobiti baš svaka beba rođena u Hrvatskoj.

"Poanta jest da se daje za svako novorođeno dijete, ali mislim da bi bio apsurd da se mi idemo razbacivati jer netko tko ima možda milijune njemu će 1.000 eura doći da počasti prijatelje kad mu se rodi dijete. Za razliku od drugih kojima će tih 1.000 eura itekako dobro doći da nekoliko mjeseci žive ili kupe svu opremu koja im je potrebna za novorođenče", objasnila je Juretić za Dnevnik Nove tv.

Ministrica Juretić kazala je kako će novac dobiti oni kojima je potrebno, a za izjavu Tomislava Karamarka tvrdi - bio je to lapsus.

"Ono što sam čula da ljudi komentiraju ili prepričavaju to može biti samo lapsus zato što je gospodin Karamarko tvorac te ideje o tisuću eura i sigurno da će je dobiti oni koji su najpotrebniji znači oni kojima treba", rekla je Juretić i dodala da je cilj mjere više novorođene djece te zadržavanje obitelji u Hrvatskoj.

Trenutno je Vlada u fazi formiranja radne skupine, a ministrica se nada da se s početkom mjere neće kasniti.

"Ja se toplo nadam da kreće jer mi smo sad u proceduri formiranja radne skupine za izradu zakona, znači zakon bi trebao par mjeseci dok ga Sabor raspravi, usvoji. Mislim da je objektivno očekivati od 1.9.", rekla je Juretić.

Za ovu mjeru je u proračunu osigurano sto milijuna kuna.